Geplaatst op: 11-05-2017

Merida: M.O.R.E BIKE M.O.R.E INNOVATION

Je ziet het aan de buitenkant niet altijd, maar onze fietsen staan bol van de innovatieve technieken die de fietsen sneller, sterker, lichter en comfortabeler maken. Hieronder de uitleg van alle Merida innovaties. M.O.R.E BIKE M.O.R.E. INNOVATION!

merida internal block

INTERNAL BLOCKSYSTEM

Een slimme, lichte en volledige interne oplossing om carbon frames te beschermen tegen beschadigingen door het stuur. Het MERIDA Internal Blocksystem zorgt er dankzij een ring om de stuurbuis en inserts in de balhoofdbuis voor dat het stuur niet door kan slaan en zo het frame kan beschadigen.

merida smart entry

SMART ENTRY

De geperfectioneerde interne kabelloop.  Smart Entry zorgt er voor dat de kabels geklemd zijn en daardoor geen extra geluid veroorzaken. Zelfs niet als het er ruig aan toe gaat. Alle ingangen zijn geschikt voor traditionele rem- en versnellingskabels, Di2 kabels en hydraulische leidingen.

merida internal cable
INTERNAL CABLE

Een interne kabelloop is tegenwoordig niet meer weg te denken. Door de kabels door het frame te laten lopen zijn de kabels beschermd tegen water en vuil en ziet de fiets er een stuk beter uit.

double stop
DOUBLE STOP

Om hinderlijk klapperen van interne kabels tegen te gaan is het Double Stop systeem ontwikkeld. Dit zorgt er bij full-suspension mountainbikes voor dat er minder bewegingsruimte is door de kabels te klemmen op het punt waar ze uit het frame komen.

 

 

 

merida down tube exitDOWN TUBE EXIT

Alleen een interne kabelloop is niet genoeg. Om het onderhoud en het vervangen van kabels makkelijk te houden is Down Tube Exit ontworpen. Hierdoor zijn via een ingang voor de bottom bracket alle interne kabels makkelijk te bereiken.

merida flex stay
FLEX STAY

Racefietsen en hardtail mounainbikes hebben een stijve achtervork nodig om de energie zo goed mogelijk om te zetten in snelheid. Dit gaat echter ten koste van het comfort en de prestaties. Met Flex Stay zijn de staande- en liggende achterbrug van de carbon frames  dusdanig gevormd zodat ze de trillingen en hobbels absorberen.

 

merida nano matrix carbon
NANO MATRIX CARBON

Om onze carbon frame sterker te maken werken wij carbonvezels die worden gebonden met epoxy wat met nano deeltjes is verrijkt. Hierdoor wordt het frame 40% sterker als het gaat om impact bestendigheid. 

merida carbon fork
CARBON FORK

De MERIDA carbon voorvorken bieden perfecte demping van trillingen, precisie in het stuurgedrag en stijfheid. Zowel de vork als de stuurbuis zijn van carbon, zowel voor velg- als schijfremmen.

 

 

 

 

merida biofiber dampening compound
BIO FIBER DAMPING COMPOUND

Door bio flax vezels toe te voegen aan bepaalde carbon onderdelen worden de trillingsdempende eigenschappen aanzienlijk verbeterd. Door dit toe te passen in carbon voorvorken en de carbon frames van racefietsen en mountainbikes nog comfortabeler zonder in te leveren op stijdheid en prestaties.


NACA FASTBACK PROFILE

Het NACA Fastback profiel wordt toegepast op verschillende race en mountainbike modellen. Talloze windtunnel tests hebben uitgewezen dat deze afgeplatte druppelvorm de optimaalste vorm is voor diverse framebuizen om zo de luchtweerstand aanzienlijk te verminderen.

merida anti wrinkle systemANTI WRINKLE SYSTEM

Carbon heeft vele voordelen ten opzichte van aluminium. Er bestaat bij het bouwen van carbon frames echter kans op vouwen en ophopingen aan de binnenkant van de buizen. AWS gaat dit tegen waardoor frames stijver, sterker en lichter worden.

merida xtape headtube
X-TAPER HEADTUBE

Het beste van twee werelden. De grotere diameter aan de onderkant van de balhoofdbuis zorgt voor extra stijfheid, de kleinere bovenkant zorgt voor een lager gewicht. In combinatie met tapered stuurbuizen of passende adapters.

 

 

 

merida prolite 66 aluminiumPROLITE 66 - TRIPLE BUTTED ALUMINIUM

Extreem licht en sterk aluminium. De tripple butted buizen zorgen voor de juiste stijfheid op de juiste plaats en maken aansprekende framevormen mogelijk. Uiteraard zonder onnodig gewicht toe te voegen!

merida superlite 16 alloy
SUPERLITE 16 ALLOY

Een aluminiumsoort die extreem dunne buiswanden mogelijk maakt zonder in te leveren op stijfheid. Perfect voor off-road gebruikt.

merida race lite 61 aluminium
RACELITE 61 ALUMINIUM

Een in de luchtvaart veel gebruikte aluminiumsoort die bekendstaat om zijn lage gewicht en hoge stijfheid. Dankzij een extra warmtebehandeling worden de eigenschappen verder verbeterd waardoor het perfect is voor het produceren van stijve en lichte frames.

merida hydro forming system
HYDRO FORMING SYSTEM

Het Hydro Forming System vormt aluminium buizen van binnenuit met hete olie die onder hoge druk wordt ingespoten. Samen met Prolite 6066 en Superlite 6016 aluminium zorgt dit voor high-performance aluminium frame en aansprekende looks.

 

 

merida techno forming systemTECHNO FORMING SYSTEM

Een mechanisch vormingsproces waarmee moderne framevormen kunnen worden gemaakt van Racelite 6061 aluminium. Dit geeft ook de lager geprijsde modellen aansprekend design.

merida smooth welding
SMOOTH WELDING

Smooth Welding zorgt er voor dat ook onze aluminium frames er top uit zien. Door de extra lasnaad worden de overgangen tussen de buizen vrijwel onzichtbaar en neemt de stijfheid van het frame toe. 

merida disc cooler
DISC COOLER

Racefietsen met schijfremmen zijn de grootste innovatie sinds lange tijd. Omdat de achterste schijf minder gekoeld wordt door rijwind hebben wij de Disc Cooler ontwikkeld. De koelvinnen van de Disc Cooler zorgen voor een betere koeling en daardoor constante prestaties.

merida post mount disc
POST MOUNT DISC

De directe montage van de remklauw zorgt er voor dat het afstellen van de remmen eenvoudiger dan bij het International Standard systeem. Met verschillende adapters kan het systeem passend worden gemaakt voor alle diameters remschijven.

 

  

merida chain stay post mount disc
C-S POST MOUNT DISC

Bij Chain Stay Post Mount Disc zit de remklauw aan de binnenzijde van de achtervork gemonteerd. Dit maakt de achterrem minder kwetsbaar en de krachten worden beter verdeeld in het frame. Daarnaast kan de remleiding mooier worden weggewerkt in de liggende achterbrug.

merida race link
RACE LINK

Het single pivot systeem wat geoptimaliseerd is voor XC gebruik, te vinden op de Ninety-Six modellen. Race Link zorgt voor een stabiel platform met een progressieve demping voor optimale prestaties bij zowel het klimmen als het dalen.

 

merida float link
FLOAT LINK

Doordat bij Float Link de ophanging van de demper aan beide zijden kan meebewegen geeft dit het gevoel van meer veerweg dan in werkelijkheid het geval is en een perfecte respons.

merida di2 ready
DI2 READY

Elektronisch schakelen is onderhand niet enkel weggelegd voor de wereldtop. De Di2 Ready frames zijn voorbereid op de Di2 techniek en hebben een speciale zadelbuis met plaats voor de benodigde batterij.

 

 

 

merida 12 148 thru axle
THRU AXLE 12-148 'BOOST'

De 6mm bredere 'Boost' naven zorgen samen met de steekas voor stijvere wielen. Vooral een voordeel voor 29" en 650b+ wielen. In combinatie met een bredere bottom bracket maakt dit nog kortere chain stays mogelijk.

merida 15-100 steekasTHRU AXLE 15-100

100 mm brede steekas met 15 mm diameter in het voorwiel zorgt voor een stijvere wielset en altijd 100% correcte montage.

merida 12-142 steekas
THRU AXLE 12-142

142 mm brede steekas met 12 mm diameter in het achterwiel zorgt voor een stijvere wielset en altijd 100% correcte montage.

merida modular cockpit
MODULAR COCKPIT

De Modular Cockpit maakt het mogelijk om op een tijdrit- of triathlonfiets de ideale positie te vinden dankzij de vele verstelmogelijkheden.

 

 

merida flip flop head
FLIP FLOP HEAD

Aero fietsen moeten optimale aerodynamische eigenschappen bieden. Je moet echter ook zelf de optimale positie kunnen aannemen. De Flip Flop Head biedt optimale verstelbaarheid van het zadel om de optimale houding te kunnen bereiken.

merida internal clamp
INTERNAL CLAMP

Net als in de Formule 1 tellen ook bij fietsen de kleinste details. De Internal Clamp is niet alleen een mooie maar vooral ook aerodynamisch weggewerkte zadelpenklem.

merida flex seat
S-FLEX

De S-FLex zadelpen zorgt voor extra comfort op onze hardtail mountainbikes en onze racefietsen. Hierdoor kan je langer top prestaties blijven leveren.

merida k-mount drop out
K-MOUNT DROP OUT

Geïntegreerde montage voor een standaard op de achterbrug. Biedt tegelijkertijd optimale stijfheid voor het remmen.

 

 

 

merida f mountF-MOUNT

Fietsen is het leukste in mooi weer. Helaas is dit niet altijd mogelijk. F-Mount maakt montage van volwaardige spatborden met beugels mogelijk.

merida cmount
C-MOUNT

Dankzij C-Mount is het mogelijk om een bagagedrager op je sportfiets te monteren. Zo maak je hem geschikt voor woon-werk verkeer, trektochten of een kinderzitje.

merida lock outLOCKOUT

Lockout maakt het mogelijk om de voorvork en/of demper te blokkeren. Dit komt de prestaties tijdens lange klimmen ten goede en zorgt voor een snellere sprint.

merida remote lockout
REMOTE LOCKOUT

Met Remote Lockout zijn de voorvork en/of demper vanaf het stuur te blokkeren. Zo blijf je altijd volledige controle houden.

 

  

 


Merida Benelux M.O.R.E. BIKE

Merida Benelux BV

Laan van Westenenk 102
7336 AZ Apeldoorn
Postbus 799
7301 BA Apeldoorn
Nederland
+31(0)55 506 2200
info@merida.nl
www.merida.nl

Merida Experience Center

Laan van Westenenk 102
7336 AZ Apeldoorn
Nederland
+31(0)55 506 1001
info@merida.nl
www.merida.nl

Birzman Bicycle Tools

+31(0)55 506 6699
info@birzman.nl
www.birzman.nl

Volg Merida

Inschrijven Nieuwsbrief

MERIDA MORE BIKE

Aan verandering onderhevig; vanwege continue ontwikkeling behoudt Merida zich het recht voor om een of alle specificatie(s) en/of prijzen te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Merida Benelux accepteert de volgende betaalwijzen
Informatie over cookies

Cookies zijn belangrijk voor een goede werking van Merida.nl. Om uw gebruikerservaring te verbeteren, gebruiken wij cookies om de aanmeldgegevens te onthouden en een veilige aanmelding te bieden, statistische gegevens te verzamelen om de functionaliteit van de site te optimaliseren en inhoud te bieden die is afgestemd op uw interesses. Klik op accepteren om cookies te accepteren en deze melding niet meer weer te geven, of klik op instellingen voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan onze site.

Vergelijk fietsen (0 van 6)